Bemelegítés a hétköznapokra

MassageAddict

Bemelegítés hallatán mindenki edzésre, valamilyen sport tevékenységre gondol, de a hétköznapi teendők ellátása során is igénybe vesszük a testünket, akár ülő-, fizikai munkát végzünk, esetleg egy gyermeket tartunk a karunkban a házimunka elvégzése közben vagy bevásárlás során szatyrot cipelünk. A bemelegítés célja a teljes test átmozgatása, izmaink és ízületeink vérellátásának növelése, mobilizálása, anyagcsere folyamatok beindítása, testhőmérséklet emelése. Ha a hétköznapokban is alkalmazzuk a testünk megköszöni és sok krónikus és akut mozgásszervi panasztól meg kímélhetjük magunkat. Például egy hideg, merev izomzat könnyebben megsérül, ha valami leesik és utána kapunk, megbotlunk és félre lépünk vagy csak lehajolunk, hogy az ölünkbe vegyük gyermekünket. Mindig jön a mondat, “hogy egy rossz mozdulat után”… 

 

Szerencsére ez megelőzhető,  pár percet igénybe vevő “gyakorlatokkal”. Nem kell órákat tölteni az edzőteremben, marad idő a kedvenc sorozat megnézésre is, sőt még közben is végezhető. Természetesen a jótékony hatásai akkor érvényesülnek, ha rendszeresen alkalmazzuk ezeket.

 

Az első a nyújtózkodás, más néven pandikuláció, akinek van otthon kutyája vagy macskája, az figyelje meg, hogy egy hosszabb pihenés után, mindig nyújtózkodnak az állatok, hogy visszanyerjék testük természetes mozgékonyságát, mobilitását. Ez a lágy szövetek (izom,kötőszövet) reflexes, tehát nem akaratlagos nyújtása. Ébredés után esik nekünk nagyon jól, illetve egy 8 órás ülőmunka közben is.

 

https://massageaddict.hu/miert_nyujtozkodunk_felkeles_utan/

 

Önmasszázs: SMR-Henger vagy Labda, de egy teniszlabdát is használhatunk az első 2 hiányában. “Hengerezés” rendszeres használata hozzájárul izmaink és a hozzá tartozó kötőszöveteink, illetve ízületi panaszaink megelőzéséhez és a rehabilitációban is hatékony, ugyanis minden pont érvényesül, hogy elérjük a bemelegítés célját. Izmok vérellátása megnő, mobilizálja a szöveteket, növeli az ízületek mozgástartományát.

 

Lássuk is, hogy miről van szó, nézd meg a linkelt videókat:

 

https://youtu.be/klXabfLTXAs?si=7RREqvF7xIPNo33f 

 

MassageAddict SMR percek: Talp SMR labdagyakorlata

 

https://massageaddict.hu/a-fascialis-onmasszazs-smr-elonyei/

 

Légzőgyakorlatok, a légzés mélyítéséhez és lassításához. Légzésünk felgyorsult a mai világhoz hasonlóan, ideje egy kicsit ezzel is foglalkozni. Helyezkedj el, kényelmes pozícióban és mérd meg, hogy 1 perc alatt hányszor lélegzel, a belégzés és kilégzés egynek számít, ne legyen erőltetett. Ilyenkor természetesen akaratlagosan lassítani fogunk a légzésünkön, de iránymutatásnak tökéletes. 10 vagy ahhoz közeli a szám, akkor már jó úton jársz, de még lehet tovább fejlődni, ha kicsit több se csüggedj egy kis “tornával” javítható.

 

 Légzőgyakorlatok közben fókuszáljunk a rekeszizomra, ugyanis ez az egyetlen légző izmunk, mellette így tudjuk mobilizálni, ami hozzá fog járni számos pozitív dologhoz, közte van például, hogy a testtartásunk is javul.

 

MassageAddict ❁AERIAL❁ percek: Légzés a rekeszizommal

 

https://massageaddict.hu/a-rekeszizom-szerepe/

 

https://massageaddict.hu/a-tudatos-test-legzogyakorlatai/

 

Végül az utolsó ami nem pár perces, de nagyon fontos szerepe van a hétköznapokban, nem más, mint az alvás. Ugyanis alvás közben a szervezetünk regenerálódik (például izmaink, vagy a csigolyák között található porckorongok töltődnek újra folyadékkal)  és ennek minősége eléggé meghatározza a következő napot. A pihentető alváshoz érdemes egy rutint felállítani, például fix időpont kijelölése lefekvéshez, kék fény kerülése az esti órákban (mobil,laptop), relaxáció lefekvés előtt vagy mar az ágyban jöhetnek a légzőgyakorlatok (elnyújtott lélegzetvételek). Valakinek érdemes nem enni lefekvés előtti 2-3 órában, nekem személy szerint pihentetőbb az alvás, ha eszem lefekvés előtt, ezt mindenki szablya önmagára.

 

https://massageaddict.hu/masszazs-az-alvasminoseg-javitasaert/

+36 (70) 314 7691

(Munkánkból fakadóan nem mindig tudjuk felvenni a telefont, ezért a legjobb, ha online jelentkezel! Ha mégis inkább telefonon szeretnél, kérlek írj sms-t, és visszahívunk 24 órán belül.)

Nyitvatartás – H-P: 8.00-20.00 Szo: 8.00-14.00
Időpontfoglalás szükséges, nincs recepció!
A nyitvatartás-változás jogát az előzetes foglalások ütemében fenntartjuk.

Parkolás az Üllői úton, a Bakonybánk utcában és a Rudawszky utcában.

Tömegközlekedés: 166, 193E, 236, 236A, 266, 575-581 buszok; 50-es villamos; S50, S20, Z50 vonatok (Ferihegy vasútállomás).