Hogyan lehetsz boldogabb az irodai masszázstól?

Makkai Cintia

Ha szeretnéd, hogy a munkatársaid boldogabbak legyenek és kicsit javuljon a hangulat a munkahelyeden, egy irodai masszázsprogrammal nem lőhetsz mellé.

De hogyan is működik a masszázs? Hogyan teheti boldogabbá az átlag munkavállalót? Ebben a cikkben erre keressük a választ.

Puszta biológia

Hogy megértsd, hogyan fejti ki pozitív hatásait a masszázs, pár szóban összefoglaljuk a stressz- és boldogsághormonok működését a testben. Ha sokszor vagy kitéve nagymértékű stressznek, a szervezeted kortizoltermelése megugrik. A kortizol az egyik legismertebb stresszhormon, megemelkedett szintje pedig hosszabb távon nem vezet sok jóra.

Egyrészt folyton ingerült és fáradt leszel tőle, emiatt kevésbé tudsz majd koncentrálni a munkádra, vagy akár a magánéletedre. Másrészt a megemelkedett stressz hosszútávon az immunrendszered legyengüléséhez, alvászavarokhoz, sőt, elhízáshoz vezethet.

A masszázs hatására azonban a testedben csökken a stresszhormonok szintje, azonnal lelazulsz és kellemesen érzed majd magad. Ez a hatás pedig hosszútávon is fenntartható, ha hetente megismétled a masszázst – például egy irodai masszázsprogram keretében.

Heti rendszerességgel a masszázs segít megfelelően beállítani a kortizolszintet, ezzel megerősítve az immunrendszered. Így pedig ellenállóbb leszel a betegségekkel szemben.

A masszázs emellett megemeli az örömérzetért felelős hormonok szintjét is. A masszázságyról, -székből felkelve sokszor úgy érzed, mintha szinte lebegnél. Ezért a csodálatos érzésért a kiszabadult boldogsághormonok felelnek. Masszázs után a dopamin és a szerotoninszinted is megemelkedik, egyes kutatások szerint akár 30%-kal! A szerotonin gondoskodik róla, hogy kiegyensúlyozott maradj, a megemelkedett dopaminszint által pedig fókuszáltabb és produktívabb leszel.

Ha hetente ismétled a kezelést, az segít a boldogsághormonok megfelelő szinten tartásában, ezáltal pedig sokkal jobban érzed majd magad, nem csak a munkahelyeden, de otthon is.

Boldogabb munkahely

Az irodai masszázsprogram keretében a fent említett kedvező hatásokat már egy 15-20 perces ülő masszázzsal elérheted. Külön felszerelés vagy levetkőzés nélkül, az iroda egyik félreesőbb sarkában gondoskodhatsz a fent említett biológiai egyensúly fenntartásáról, nem csak magadnak, de a munkatársaidnak is.

Hogy a legtöbbet hozhasd ki a masszázsélményből, kövesd ezt a néhány egyszerű lépést és a
többieknek is szólj róluk. Először is, hogy a lehető legnyugodtabban menjen a relaxáció, a telefonod, laptopod ne vidd magaddal a masszázsra – 15-20 percet bármilyen e-mail várhat. Ha tudsz, érdemes pár perccel korábban „félrevonulni”, hogy már a masszázs kezdete előtt kellemes nyugalom járjon át, fejben felkészülj a lelazulásra.

Közvetlenül a masszázs előtt, bár ülve történik, lehetőleg ne egyél és ne felejtsd el átbeszélni a masszőrrel, ha esetleg valamilyen fájdalmad, panaszod van. Ez nem csak azért fontos, hogy megfelelően tudjon rád vigyázni a kezelés során, de célzott mozdulatokkal esetleg segíteni is tud majd a problémán!

Ha ezek megvoltak, nincs más dolgod, mint beülni a székbe és élvezni a frissítő, nyugtató kezelést. Az alkalom után garantáltan jobb lesz a kedved és megnyugszol, ezt a hatást pedig a kollégáidon is megfigyelheted majd.
A pozitív változás kihat az egész cég életére – ha lazák és nyugodtak vagytok, egymással és az ügyfelekkel is kedvesebbek és megértőbbek lesztek. Így tehát az irodai masszázsprogram jó első lépés a boldogabb munkahely felé.

+36 (70) 314 7691

(Munkánkból fakadóan nem mindig tudjuk felvenni a telefont, ezért a legjobb, ha online jelentkezel! Ha mégis inkább telefonon szeretnél, kérlek írj sms-t, és visszahívunk 24 órán belül.)

Nyitvatartás – H-P: 8.00-20.00 Szo: 8.00-14.00
Időpontfoglalás szükséges, nincs recepció!
A nyitvatartás-változás jogát az előzetes foglalások ütemében fenntartjuk.

Parkolás az Üllői úton, a Bakonybánk utcában és a Rudawszky utcában.

Tömegközlekedés: 166, 193E, 236, 236A, 266, 575-581 buszok; 50-es villamos; S50, S20, Z50 vonatok (Ferihegy vasútállomás).