A fascia és a fasciális szemlélet korántsem csupán egy újabb, néhány év alatt lecsengő divatirányzat. Jóval inkább nevezhető egy olyan új (és folyamatosan bővülő) ismerethalmaznak valamint modern szemléletmódnak, amely egyszer és mindenkorra megváltoztatta az emberi test működéséről és az emberi mozgásokról alkotott képünket. Az emberi test leggyakoribb szövete a kötőszövet, amelynek egyik fajtája az úgynevezett fascia, (kollagén rost) ami a teljes testet körülveszi, beburkolja az izmokat, és egy sűrű hálóként összefüggő rendszert alkot. Amellett, hogy mindent mindennel összekötve biztosítja a helyes mozgásláncok kialakulását, fontos szerepet játszik a tápanyagellátásban is.

Védi a belső szerveket, összetartja az emberi testet és formát ad annak, eloszlatja a testet érő különféle terheléseket és lehetővé teszi a könnyed, kecses és hatékony mozgásokat/sportmozgásokat. A XXI. században a fasciális ismeretekben és szemléletmódban való elmélyedés és jártasság nélkül a holisztikus gyógyítás – legyen szó akár mozgás-, akár manuális terápiáról – éppúgy elképzelhetetlen, ahogy a hatékony sportedzés, a sportteljesítmény javítása vagy a sportsérülések prevenciója és rehabilitációja is. Mára egyre többen vizsgálják a fascia szerepét, funkcióját, működését és azt, hogy az egyes izmok/izomcsoportok hogyan dolgoznak együtt, összességében milyen hatást gyakorolnak a testre.

 

MassageAddict
A mély fascia vonalak, Forrás: https://basicmedicalkey.com/the-deep-front-line/

SMR (self myofascial release) a sport- és mozgásszervi rehabilitáció

Az SMR „Self Myofascial Release” egy világszerte egyre népszerűbb speciális önmasszázs technika, amely egyedülállóan hatékony az izom-kötőszöveti egység (myofascia) bemelegítése és lazítása terén. Az SMR eszközök szakszerű és rendszeres használata jelentősen hozzájárul az izom- és ízületi panaszok kialakulásának megelőzéséhez, és kiemelkedően hatékony a mozgásszervi rehabilitáció területén is. Segítségével növelhető az ízületek mozgástartománya, csökkennek az izom és ízületi panaszok, elősegíti a testtudat fejlesztését, a sportolói teljesítmény javulását, sőt, bónuszként még a narancsbőr elleni harcban is hatékony eszköz. Nem véletlen, hogy ma már nem hiányozhat a modern szemlélettel rendelkező gyógytornászok/mozgásterapeuták, edzők, gyógy– és sportmasszőrök vagy akár természetgyógyászok eszköztárából.

A személyre szabott SMR tanfolyam során megismerkedünk a myofasciális rendszer világával, a szemlélettel, amely forradalmasította a mozgásszervi problémák kezelését, a mozgás– és manuálterápiát, illetve a sportolók edzését, versenyekre való felkészítését. Megismerhetik az SMR módszer elméleti hátterét, alkalmazásának lehetőségeit, az indikációkat és kontra indikációkat. A résztvevők nem csak a különféle SMR gyakorlatok pontos végrehajtását tanulják meg, hanem azt is, hogyan tudják átadni a tudást páciensüknek.

Ha szeretnél további tudásra szert tenni, jelentkezz workshopunkra még ma ezen a linken, vagy vásárold meg “Alapvető fasciális önmasszázs gyakorlattár” című kötetünket!

Pillants rá hasonló bejegyzéseinkre is! Az SMR alkalmazásánák előnyeiSportolsz? Próbáld ki az SMR-t!

+36 (70) 314 7691

(Munkánkból fakadóan nem mindig tudjuk felvenni a telefont, ezért a legjobb, ha online jelentkezel! Ha mégis inkább telefonon szeretnél, kérlek írj sms-t, és visszahívunk 24 órán belül.)

Nyitvatartás – H-P: 8.00-20.00 Szo: 8.00-14.00
Időpontfoglalás szükséges, nincs recepció!
A nyitvatartás-változás jogát az előzetes foglalások ütemében fenntartjuk.

Parkolás az Üllői úton, a Bakonybánk utcában és a Rudawszky utcában.

Tömegközlekedés: 166, 193E, 236, 236A, 266, 575-581 buszok; 50-es villamos; S50, S20, Z50 vonatok (Ferihegy vasútállomás).