4+1 nyomós érv az irodai masszázs mellett

Makkai Cintia

Egy igazán megterhelő és stresszes irodai munkanapon szinte lehetetlen időt szakítani egy jól megérdemelt szünetre, pedig fizikailag és mentálisan is nagy szükségünk lenne rá. Kimaradt ebédek és túlórák hosszú sora – mindez akár már középtávon is a munkavállalók megbetegedéséhez és kiégéséhez vezethet.

Az ülő masszázs a munkahelyi stressz kezelésének egyik leghatékonyabb módja.
Ebben a cikkben 4+1 nyomós érvet hozunk fel a rendszeres irodai masszázs mellett.

1. Fizikai feltöltődés és megelőzés

Mára már közhely, hogy az ülő életmódnak komoly egészségkárosító hatása van. A legtöbb irodai dolgozó egész nap a monitorja fölé görnyedve ül, ez pedig nagyon megterheli és károsíthatja egyebek között a gerincet, a csigolyákat és a lapockákat.

Kimondottan fájdalmas lehet egy munkanap még azok számára is, akik amúgy rendszeresen végeznek valamilyen testmozgást. Fájó háttal, derékkal, nyakkal mennek haza, hosszas túlórázás után.

Az irodai környezetben, ülve végzett, nagyjából 15-20 perces masszázs hatékonyan oldja az egész napos ülés okozta fájdalmakat. Ráadásul nagyon nagy szerepet vállalhat a hosszabb távon fellépő egészségügyi problémák megelőzésében is.

Egy előre betervezett masszázs akár az egész napra képes megfelelően lelazítani tagjainkat és enyhíteni azok fájdalmát. Az egész test feltöltődik és így megelőzhető a munkanap végén sokaknál „szokásos” fejfájás is.

2. Mentális egészség és felfrissülés

Ha fáj a hátunk vagy a fejünk, azt persze azonnal észrevesszük és éppen emiatt valamivel talán könnyebb is kezelni a fájdalmat. Az irodai munka mentális egészségünkre és érzelmi jóllétünkre gyakorolt negatív hatása azonban gyakran sokkal nehezebben észrevehető.

Márpedig az egész napos ülés, a stresszes feladatok vagy egy szorosabb határidő komolyan megtépázhatják lelki és szellemi állapotunkat. A folyamatos stressztől, az egész napos leterheltségtől romlik a koncentráció és így a teljesítőképesség is.

Ha beiktatunk a munkanapba egy rövid masszázst, az bizonyítottan oldja a stresszt és a szorongást. Energikusabbak és felfrissültek leszünk, így pedig nő a stressztűrő képességünk is. Összességében nyugodtabban és jobb közérzettel fogunk dolgozni egy masszázs után.

3. Jobb alvás – jobb felkelés

Amikor nagyon sok stressznek vagyunk kitéve, az hajlamos rányomni a bélyegét az otthon töltött óráinkra is. Különös tekintettel az alvásra. A szorongás és a stressz rontja az alvásminőséget, ez pedig természetesen rontja a napközbeni közérzetünket.

Az ülő masszázs azonban segít relaxálni és ezáltal javítja az éjszakai alvás minőségét is. Egy jó alvással töltött éjszaka után pedig kiegyensúlyozottabban megy majd a munka.

4. Javítja a teljesítményt

A fent említett három pontból szinte magától értetődően következik az irodai masszázs egyik legnagyobb előnye. Akár heti egyetlen, 15-20 perces masszázs segíthet javítani az irodában dolgozók teljesítményét.

A masszázs javítja a koncentrálóképességet, segíti a relaxációt, oldja a stresszt és a szorongást. Ezek együttesen pedig hozzájárulnak, hogy a munka oldottabban és hatékonyabban menjen.

+1. A dolgozók érzik, hogy törődsz velük

Az eddigiek alapján már egyértelmű, milyen pozitív hatásai vannak a munkavállalók számára a masszázsnak. Azonban fontos azt is kiemelni, hogy a munkahely megítélése és maga a munkamorál is pozitívan változhat a heti rendszerességű masszázsnak köszönhetően.

Ha egy munkahely megteszi, hogy irodai masszázst szervez a dolgozóinak, azzal azt fejezi ki, hogy törődik nem csak a teljesítményükkel, de általában a jóllétükkel is. Ennek pedig nem csak az lehet az eredménye, hogy jó véleménnyel vannak a munkahelyükről, de az irodában dolgozók közti csapatkohéziót is erősebbé válik.

+36 (70) 314 7691

(Munkánkból fakadóan nem mindig tudjuk felvenni a telefont, ezért a legjobb, ha online jelentkezel! Ha mégis inkább telefonon szeretnél, kérlek írj sms-t, és visszahívunk 24 órán belül.)

Nyitvatartás – H-P: 8.00-20.00 Szo: 8.00-14.00
Időpontfoglalás szükséges, nincs recepció!
A nyitvatartás-változás jogát az előzetes foglalások ütemében fenntartjuk.

Parkolás az Üllői úton, a Bakonybánk utcában és a Rudawszky utcában.

Tömegközlekedés: 166, 193E, 236, 236A, 266, 575-581 buszok; 50-es villamos; S50, S20, Z50 vonatok (Ferihegy vasútállomás).