Irodai masszázzsal a tavaszi fáradtság ellen

Makkai Cintia

A hosszú téli hónapok után végre kezd melegebb lenni, beköszöntenek az enyhébb, napsütéses napok. A természet ébredezik, virágok nyílnak mindenhol. Te azonban mégis úgy érzed, hogy legszívesebben egész nap az ágyadban feküdnél, lehetőleg messzire elbújva a világ zajától.

Ez a némiképp depresszióba hajló érzés a tavaszi fáradtság egyik tipikus tünete és teljesen mindennapos dolog. Hiába vagy azonban fáradt és levert, az élet nem áll meg, a munkahelyeden sem.

Ebben a cikkben a tavaszi fáradtság okait szedjük össze és kitérünk arra is, hogyan segíthet legyőzésében az irodai masszázs.

Mindjárt leragad a szemem… de miért?

Télen a napfényes órák száma lecsökken, a szervezeted alvásigénye pedig megnő. Ilyenkor a kevesebb fény miatt a tested boldogsághormon szintjei is lecsökkennek, különös tekintettel a szerotoninszintedre. Emiatt érzed magad morcosabbnak, kedvetlenebbnek, sőt, akár egyenesen örömtelennek is.

Tavasszal viszont egészen hirtelen tud megugrani a napfényes órák száma: hosszabbodnak a nappalok, verőfény árad be az irodába, a természet pedig teljes erővel készül az új ciklusra. Mi viszont ehhez a robbanásszerű változáshoz csak nehezen és lassan tudunk alkalmazkodni.

Ráadásul télen kiürülnek a szervezetünk „raktárjai”, hiszen a testünk minden erővel azon van, hogy megvédjen minket a hideg, fénymentes időjárástól. Télen megváltozik a táplálkozásunk is: kevesebb friss zöldséget és gyümölcsöt fogyaszthatunk, ez pedig szintén rossz hatással van az immunrendszerünkre.

Persze ez a magyarázat nem vigasztal, amikor reggelente alig tudsz kikelni az ágyból, vagy hosszú órák óta ülsz már egy amúgy egészen egyszerű feladat fölött a munkahelyeden. De mit tehetsz a tavaszi fáradtság ellen?

 

Az irodai masszázs segít

Először is fontos kiemelni, hogy a helyes és főleg vitamindús táplálkozás elengedhetetlen ilyenkor tavasszal. A rendszeres testmozgás is sokat segít kezelni a tavaszi fáradtságot. Élvezd a napsütést, mozogj sokat a szabadban! Egy kirándulás, túra, de akár egy nagyobb kör futás is képes felébreszteni a tested.

Ezenfelül ha van rá lehetőséged, a kora tavaszi időszak a lehető legjobb időpont elkezdeni rendszeres irodai masszázsra járni. Talán hihetetlenül hangzik, de már heti egy, 15-20 perces ülő masszázs is sokat fog segíteni a tavaszi fáradtság tüneteinek leküzdésében.

A masszázs lelazítja a tested, különösen az ülő munka miatt leterhelt hátat, vállat, nyakat. A masszázs után felfrissülsz és megnyugszol, ami azonnali enyhülést okoz a depressziós, kedvetlen hangulatodnak. Úgy érzed majd, mintha szinte lebegnél.

Ha hetente megismétled a masszázst, az segít a hormonháztartásod egyensúlyának visszaállításában: a boldogsághormonjaid normális szintre emelkednek, jobbkedvű és kiegyensúlyozottabb leszel. A fent említett szerotoninszint normális szintre felhúzásával a masszázs hatékonyan töri meg a kora tavaszi levert, kedvetlen állapotot.

Az sem utolsó szempont, hogy a rendszeres masszázs révén erősödik az immunrendszered. A téli hónapok védekezőállása után a szervezeted tavaszra hajlamos teljesen kimerülni. A masszázs azonban segít fenntartani a tested védekezőképességét. Ha tehát szeretnéd elkerülni azt a tipikus, alattomos, kora tavaszi megfázást, érdemes minden héten beülni a masszázsszékbe.

A tavaszi aluszékonyság kezelése valamivel talán keményebb dió, de a masszázs ebben is tud segíteni. A rendszeres masszázs javítja az alvásminőséget – mélyebben, pihentetőbben alszol. Így kevesebb alvással is kipihentebben ébredsz. Eleinte a tested még a téli alvásmennyiséghez lesz igazítva, de a minőségi alvás fokozatosan segít majd a szervezetednek visszatérni a tavaszi-nyári időszámításba.

 

+36 (70) 314 7691

(Munkánkból fakadóan nem mindig tudjuk felvenni a telefont, ezért a legjobb, ha online jelentkezel! Ha mégis inkább telefonon szeretnél, kérlek írj sms-t, és visszahívunk 24 órán belül.)

Nyitvatartás – H-P: 8.00-20.00 Szo: 8.00-14.00
Időpontfoglalás szükséges, nincs recepció!
A nyitvatartás-változás jogát az előzetes foglalások ütemében fenntartjuk.

Parkolás az Üllői úton, a Bakonybánk utcában és a Rudawszky utcában.

Tömegközlekedés: 166, 193E, 236, 236A, 266, 575-581 buszok; 50-es villamos; S50, S20, Z50 vonatok (Ferihegy vasútállomás).