Irodai masszázsprogram – miért jó a HR-nek?

Makkai Cintia

Eljött az éves csapatépítő hétvége ideje. Hr-esként hónapok óta erre az eseményre készülsz. Megtaláltad a tökéletes helyszínt és a programokon is rengeteget dolgoztál. Viszont amikor végre belecsapnátok a csapatépítő játékokba, a kollégák mintha a hátuk közepére sem kívánnák az egészet. Nyomottan, alig odafigyelve szenvedik végig az összes feladatot.

A mindennapos stressz és a túlórákkal járó fáradtság miatt inkább lennének otthon, mint egy céges rendezvényen, még akkor is, ha az kötetlen és éppen értük szervezték. De hogyan segíthet ezen az irodai masszázsprogram? Ebben a cikkben erre keresünk választ.

 

Azonnali hatások

A masszázsnak csodálatos hatásai vannak a testedre, akár egy alkalom után is. Egyetlen 15-20 perces irodai masszázs megszünteti az ülés és a stressz okozta feszítő, kínzó fájdalmat, lelazítja a hát és a váll izmait. Relaxáltan és jókedvűen fogsz felkelni a székből!

Most pedig képzeld el, milyen lenne, ha ezeket a pozitív hatásokat hetente megtapasztalhatná az egész iroda. Ha minden kollégád részt vesz hetente egy ülő masszázson, azzal drasztikusan csökkenek a fájdalmaik és lelazulva, nagyobb kedvvel látnak majd munkához.

Ráadásul már egy ilyen rövid masszázsforma is jótékonyan serkenti az agyműködést – a masszázs után nem csak, hogy energikusabban, de hatékonyabban is megy majd a munka. Jobban fogtok tudni koncentrálni még egy olyan napon is, amikor amúgy ki sem láttok a munkából.

Azon se lepődj meg, ha a kollégáid hirtelen kedvesebbek és nyugodtabbak lesznek egymással és veled is. A heti masszázs lelazít, megnyugtat, felfrissíti a testet és az agyat is. Ettől pedig mindenkinek jobb kedve lesz.

Hosszabb távú hatások

Hosszabb távon az irodai masszázsprogram az egész cég kultúrájára kihat. Röviden összefoglalva kiegyensúlyozottabbak és vidámabbak lesztek. A stressz csökkenésével a kollégáid kicsit talán „visszatalálnak” a céghez, kevésbé szenvedésként, ismét inkább izgalmas kihívásként élik majd meg a munkájukat.

A heti masszázsok révén emelkedik a produktivitás – hatékonyabban, többet, nagyobb kedvvel fogtok tudni dolgozni. A lelazultabb, relaxáltabb irodában pedig több tere van a kreativitásnak is. Végre nem csak egy ember beszél majd a reggeli meetingen, hanem mások is szívesen bedobják az ötleteiket.

Miért jó a HR-nek?

Boldogabb dolgozók, javuló cégkultúra – az eddig felsorolt rövid- és hosszútávú hatások már önmagukban is kedveznek neked hr-esként, főleg, ha te magad is részt veszel a masszázson.

Azonban az irodai masszázs előnyei nem állnak meg itt.

Az izmok heti rendszerességű lelazításával a fájdalom és a krónikus panaszok egy része megelőzhető. Emiatt kevesebben fognak hiányozni, nem kell annyiszor aggódni a kollégák helyettesítése miatt és csökkennek az orvosi költségek is.

A heti masszázs révén a kollégáid úgy érzik majd, hogy a cég törődik velük és az egészségükkel. Emiatt javul a munkamorál és „nehezebb” lesz otthagyni a céget. Hr-esként a masszázzsal meghonosíthatsz egyfajta emberközpontú, holisztikus szemléletet a cégednél. Ezt pedig nem csak a kollégáid fogják nagyra értékelni, de a főnököd is.

Egy sikeres masszázsprogram leszervezése az egész hr-be vetett bizalmat megnöveli majd. Egyrészt szívesebben és bátrabban fordulnak majd hozzád a kollégáid és a feletteseid. Másrészt a masszázs kihat más programokra is – mint például a céges csapatépítő. Ha szeretnéd, hogy a kollégáid nagyobb lelkesedéssel vegyenek részt ezeken a programokon, mindenképpen érdemes elgondolkodni az irodai masszázson.

+36 (70) 314 7691

(Munkánkból fakadóan nem mindig tudjuk felvenni a telefont, ezért a legjobb, ha online jelentkezel! Ha mégis inkább telefonon szeretnél, kérlek írj sms-t, és visszahívunk 24 órán belül.)

Nyitvatartás – H-P: 8.00-20.00 Szo: 8.00-14.00
Időpontfoglalás szükséges, nincs recepció!
A nyitvatartás-változás jogát az előzetes foglalások ütemében fenntartjuk.

Parkolás az Üllői úton, a Bakonybánk utcában és a Rudawszky utcában.

Tömegközlekedés: 166, 193E, 236, 236A, 266, 575-581 buszok; 50-es villamos; S50, S20, Z50 vonatok (Ferihegy vasútállomás).