Hogyan válassz sportot a gyerekednek?

Makkai Cintia

Milyen szempontokat kell figyelembe venni sportág választás során?

 

A gyermeke sportjának kiválasztása fontos döntés bármely szülő számára.
A legtesthezállóbb mozgásformával, nevetve fejlesztheted gyermeked képességeit. 6 vagy 7 éves kor körül már megvannak a fizikai és mentális tulajdonságai, amelyekre szüksége van a szervezett sporthoz.

Mind amellett hogy szórakozik, növeli az önbizalmát, a test növekedésével párhuzamban építi a tartó izomzatát. Így elkerülhető egy lehetséges gerincferdülés ami a fiatal korosztályt fenyegeti a hirtelen növekedés miatt. De érdemes a személyes adottságokat számba venni mielőtt választunk.

A különböző sportok az egyéni fizikai tulajdonságok iránti igényükben különböznek. Egyes testtípusok jobban illenek a különböző sportokhoz. A magasság a súly, nagyban befolyásolja a teljesítményt, így a sikerélményt ami a gyerekeknél fontos.
Testösszetétel az, hogy rendelkezik e elég erővel, teste rugalmassága, vagy más az adott sporthoz szükséges vonásai meglegyenek, az indulásnál.
Fokozottan kövessük a gyermek testének alakulását!
A legfontosabb a mély hátizmok, a törzs izomzatának megfelelő erősítése. Erre viszont nem minden sport alkalmas. Még ha sikerült is a testi adottságainak megfelelő sportot találnia, előfordul hogy kiegészítő testedzésre lesz szükség ezeknek az izmoknak az erősítéséhez.

A nem megfelelő testtartással végzett test munka, nagy fájdalmakat okozhat egy fejlődésben lévő gyermek izomzatában.
Az izommunka és a test egyidejű növekedése miatt alakul ki.

Ilyenkor érdemes masszíroztatni az igénybe vett testet már gyerek korban is.

kattintson ide, ha többet szeretne megtudni erről a témáról – https://massageaddict.hu/hogyan-gyozheto-le-a-gerincserv/

+36 (70) 314 7691

(Munkánkból fakadóan nem mindig tudjuk felvenni a telefont, ezért a legjobb, ha online jelentkezel! Ha mégis inkább telefonon szeretnél, kérlek írj sms-t, és visszahívunk 24 órán belül.)

Nyitvatartás – H-P: 8.00-20.00 Szo: 8.00-14.00
Időpontfoglalás szükséges, nincs recepció!
A nyitvatartás-változás jogát az előzetes foglalások ütemében fenntartjuk.

Parkolás az Üllői úton, a Bakonybánk utcában és a Rudawszky utcában.

Tömegközlekedés: 166, 193E, 236, 236A, 266, 575-581 buszok; 50-es villamos; S50, S20, Z50 vonatok (Ferihegy vasútállomás).